Jolie - Centrum voor Huidverbetering

Sas van Gent

Ontharen

Heeft u last van ontsierende haargroei in uw gezicht of elders op uw lichaam?
Dan behandelen wij graag deze overtollige haargroei.

Er zijn verschillende methoden om te ontharen.
U kunt overtollige haargroei tijdelijk verwijderen, maar er zijn ook behandelmethoden met een definief resultaat.
Naast harsen en epileren kunnen wij u ook behandelen met IPL of via elektrisch ontharen.

Epileren of harsen.
Epileren is het met een pincet uitrekken van de haarwortel en de haarschacht.
Deze methode is alleen geschikt als het gaat om enkele haren en om uw wenkbrauwen te modelleren.
Bij harsen worden de haarwortel en de haarschacht met hars verwijderd. Harsen is vooral geschikt voor de bovenlip en kin en de grotere opervlakken zoals armen, benen en rug.
Zowel bij epileren als bij harsen komen de haren na enkele weken terug.

Ontharen met IPL.
Tijdens een behandeling met IPL wordt sterk gebundeld licht in de huid gestraald. Het pigment van de haarwortels absorbeert het licht en zet dit om in warmte. Deze warmte komt terecht in het haarzakje en vernietigt de haarpapil. Hierdoor groeit in dit haarzakje geen haar meer terug.
Deze methode is effectief voor het reduceren van haar, echter niet geschikt voor heel licht blonde, witte, grijze en rode haren, omdat deze haren niet genoeg pigment bevatten.
De huidskleur is ook bepalend voor de werking van IPL. De donkere en getinte huid bevatten veel pigment en hebben daarom een aangepaste instelling nodg.
Het te behandelen gebied mag niet worden blootgeteld aan overmatig zonlicht. Zes weken voor en na de behandleing moet zonlicht (dus ook zonnebank) worden vermeden.
Bij het ontharen van IPL zijn meerdere behandelingen nodig met een tussentijd van minimaal vier weken.
Dit is afhankelijk van de plaats op het lichaam. Ook tussen de behandelingen door mag u de te ontharen plaatsen niet blootstellen aan zonlicht.

Elektrisch ontharen.
Bij elektrisch ontharen bestaan er verschillende methodes en kunnen alle haarkleuren worden verwijderd, dus ook blond, grijs, wit en rood haar. Afhankelijk van de haargroei en de gevoeligheid van de huid bekijken wij welke methode het beste bij u past.
Tijdens de behandeling wordt een dun steriel wegwerp-naaldje langs de haarschacht in de huid geschoven, waarna een stroomstootje het haarzakje en de omgeving vernietigt. Hierdoor kunnen geen voedingsstoffen meer via het bloed het haar in het haarzakje bereiken en stopt de groei.
De behandelperiode varieert van enkele maanden tot soms wel één à twee jaar en is afhankelijk van de hoeveelheid en de tijdsduur van een behandeling. De periode tussen twee behandelingen wordt steeds groter en de behandeltijd per behandeling steeds korter.

Als de oorzaak van de overbeharing ligt in de verstoring van het hormonale evenwicht, dan blijft de kans op overtollige haargroei bestaan. Dit betekent dat de aanwezige donsharen vrij langzaam dikker en donkerder kunnen worden. Deze donsharen kunt u met een korte behandeling enkele malen per jaar laten verwijderen.

DEFINITIEF ONTHAREN

ELEKTRISCH ONTHAREN
Diathermie of Blend vanaf € 16,-

IPL ontharings methode met licht therapie vanaf € 35,-

Door onze registratie is het mogelijk om uw ontharingsbehandelingen vergoed te krijgen van de Zorgverzekeraar.

ONTHAREN

EPILEREN WENKBRAUWEN
vanaf € 17,-

HARSEN:
vanaf € 10,-