Jolie - Centrum voor Huidverbetering

Sas van Gent

Hoe een zonverbrande huid het best behandelen?

Geschreven op 12 augustus 2016 door Pascaud | 1422 keer bekeken

Hoe een zonverbrande huid het best behandelen?

Bijna iedereen is wel een keer verband door de zon en vaak maken we ons daar niet al te druk over. Maar is zonverbranding wel zo onschuldig als we denken? En wat moeten we nu wel en niet doen bij zonverbranding?

Wat doet zonverbranding met je huid?

Door zonverbranding krijg je een rode huid, hiermee geeft de huid aan dat het beschadigd is door een overmatige blootstelling aan uv-stralen en dat herstel noodzakelijk is. Na de roodheid zal de huid vocht verliezen en dehydrateren waardoor je een trekkerig gevoel krijgt. Naarmate dat de huid vaker  blootgesteld wordt aan uv-stralen, zal deze zich gaan aanpassen. Ofwel gaat de bovenste huidlaag dikker worden ofwel gaat bruining plaatsvinden. Het bruiningsproces ontstaat dus eigenlijk uit noodzaak omdat ons lichaam het pigment gaat gebruiken om te voorkomen dat schadelijke uv-stralen dieper de huid binnendringen en schade aan ons DNA aanrichten. Een zongebruinde huid is het resultaat van het natuurlijk beschermingsmechanisme van ons lichaam dat aangeeft dat er schade aan cellen of DNA is opgetreden!

Do’s en don’ts bij een zonverbrande huid

  • Ga DIRECT uit de zon of naar eens schaduwrijke omgeving
  • VERKOEL de huid met vochtige koele kompressen of een zakje ijs in een handdoek gewikkeld. Leg NOOIT ijs rechtsreeks op je huid!
  • Als je geen blaren hebt, breng dan een lichte crème aan, geen dikke balsem en ZEKER geen boter want dergelijke producten vangen de hitte en richten meer schade aan.
  • Als je toch blaren hebt, breng dan een schoon KATOENVERBAND aan om te voorkomen dat ontstekingen ontstaan.
  • Breng een dag-/nachtcrème aan ZONDER geurstoffen en MET helende ingrediënten. Aloë-veragel is NIET genoeg.
  • Drink VOLDOENDE water want verbranding kan tot dehydratatie leiden

< Terug naar blog overzichtMeer blogs van Pascaud >

Tweet Delen

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst!


Reactie plaatsen

Naam:
E-mail:
Woonplaats:
Bericht: